Ik heb een studieschuld, heb ik nu een negatief bkr codering?
Wij kunnen u gerust stellen. Een studieschuld bij de IB-groep (Informatie Beheer Groep heet tegenwoordig Dienst Uitvoering Onderwijs) zal nooit resulteren in een negatieve BKR codering bij het bureau voor krediet registratie. Wanneer u studeert en studiefinanciering ontvangt en extra geld wilt bijlenen bij de IBG, kunt u dit gerust doen. U betaalt pas na uw studie elke maand een bedrag terug aan de IB-groep. Ook als u niet capabel genoeg bent om binnen een bepaalde periode uw studentenlening terug te betalen, zal de Informatie Beheer Groep dit niet bij het Bureau Krediet Registratie opgeven. Tip: Linkjes. Ook voor studerenden geldt: geld lenen bij de IB-groep kost geld. Als het u lukt om met een bijbaantje en zonder extra lening rond te komen, is dat natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Ik kan m’n studentenlening niet terugbetalen. Noteert het BKR dit dan wel?
Doet u altijd uw best om elke geld lening, dus ook een studentenlening, terug te betalen. Misschien kunt u zelfs wel iets minder luxe leven zodat u uw maandelijkse aflossing netjes kunt terugbetalen? Zelfs wanneer u niet in staat bent om binnen een bepaalde termijn uw studiefinanciering, OV-lening of extra studentenlening terug te betalen, noteert de IB-groep dit niet bij het bkr.

Kan ik als student een bkr notering krijgen als ik gebruik maak v/e minikrediet bij de bank en te vaak mijn limiet overschrijd?
Helaas weten wij daar nog niet het fijne van. Informeert u bij de bank. Het hangt er namelijk ook van af bij welke bank u gesetteld bent en of u een studentenrekening hebt of niet. Wij doen ons best om dit zo snel mogelijk beantwoord te krijgen. Komt u daarom een volgende keer weer terug op onze site en kijkt u ondertussen bij onze linkjes op de site.

Inmiddels is de IB-groep veranderd in Dienst Uitvoering Onderwijs. De IB-groep is gefuseerd met het CFI. In dit artikel over het BKR en studieschuld, hanteren wij echter ook de oude naam, omdat is gebleken dat daar veel studenten en oud-studenten hiermee blijven zoeken.

Ik weet voldoende. Terug naar alle vragen.