In een ander artikel op onze website bespraken wij al een redelijk nieuw fenomeen van geld lenen in Nederland. Dit fenomeen is ook wel bekend onder de noemer ‘minilening’. In dit artikel gaan we zeer uitgebreid op dit financiële product in. We zullen uitleg geven hierover, de voor-en de nadelen hiervan bespreken en ten slotte u doorverwijzen naar enkele betrouwbare partijen die u deze vorm van lenen kunnen aanbieden.

 

Wat is de minilening nou precies?
Dit is een piepkleine geldlening met een zeer beperkte looptijd. Een looptijd is de duur van de geldlening die de geldverstrekker met u afspreekt en waar u eerst akkoord mee dient te gaan. De looptijd is dus simpelweg gezegd gewoon een termijn waarbinnen u, of in elk geval op het einde daarvan, alles weer terugbetalen moet. Deze leningsoort staat overigens de laatste tijd wel ter discussie. Het AFM (dit is de Autoriteit Financiële markten, oftewel een organisatie die de geldstromen in de gaten houdt) wil het liefste zorgen dat ook deze aanbieders stoppen met hun activiteiten. Volgens het AFM worden consumenten teveel gestimuleerd om zichzelf nog dieper in de schulden te werken. Dat even terzijde.

 

Voor- en nadelen
Een groot nadeel is vooral: het betreft een dure lening. U betaalt in de meeste gevallen geen rente over het leenbedrag maar een vast geldbedrag. Soms is dit bedrag zelfs 25% bovenop het geleende bedrag dat u, uiteraard, weer terugbetalen moet. Zou u dus €1000,- aanvragen, dan betaalt u daarvoor als vergoeding €250,- Bovendien moet u, wanneer u toch niet binnen het afgesproken termijn terug kunt betalen, een extra vergoeding betalen. Dit mag tot twee keer toe gebeuren.

 

Bij wie kunt u hiervoor terecht
U kunt natuurlijk bij uw vrienden en/of familie terecht voor kleine geldbedragen. Maar stel wanneer u dit wilt of durft te doen, dan kunt u terecht bij organisaties zoals Cashbob of Minilening. Deze aanbieders kunt u op onze website vinden bij de linkjes. Deze staan boven of naast elk artikel op de site. Bij genoemde aanbieders kunt u tot €750,- lenen en bij de andere aanbieder zelfs tot vele tienduizenden euro’s. Bij Cashbob is het zelfs mogelijk om u te laten adviseren omtrent uw negatieve coderingen. Wat zij precies nog meer voor u kunnen betekenen is voor ons niet helemaal helder. Wat dat betreft is het verstandig om alle informatie op deze website eens goed door te lezen en stuurt u vooral een mail, of doe een telefoontje, wanneer zaken niet geheel duidelijk zijn.