Helaas bent u een van de vele Nederlanders die, dat aantal groeit nu nog steeds, op zoek moet naar een ‘lening met BKR’. Misschien hebt u lang geleden een aantal vergissingen gemaakt, die op de dag van vandaag nog negatief voor u uitpakken; u kunt nergens meer een normale geldlening afsluiten omdat u ooit te laat was met het aflossen van een lening of te lang en te diep in het rood stond bij de bank. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijke oorzaken te benoemen, waardoor u een negatieve registratie hebt gekregen, maar u kent uw eigen situatie natuurlijk beter dan ons.

Rechtmatig of onrechtmatig verkregen?

Als eerste de vraag aan u: is uw codering die door de instantie bij wie u schulden had wel rechtmatig verkregen? Bent u bijvoorbeeld wel tijdig hiervan op de hoogte gesteld, middels een brief, zodat u hier rekening mee kon houden? Er zijn bepaalde voorwaarden waaraan de bank of kredietverstrekker moet voldoen, voordat zij een bepaald type codering kunnen doorgeven aan het Bureau Krediet Registratie. Gaat u dit nog eens zelf goed na. Misschien staat u wel in uw recht. Ten tweede is het van belang om eens na te gaan in welke periode (en voor hoe lang) u een betalingsachterstand had. Ook hiervoor gelden speciale regels.

Toch een lening ondanks BKR registratie

Er zijn op dit moment niet veel kredietverstrekkers en banken meer die u een lening verstrekken als u een BKR registratie heeft. Men is veel voorzichtiger geworden de laatste tijd. Toch zijn er voor u nog voldoende mogelijkheden om aan geld te komen, ondanks dat u een bepaald type codering hebt.
Een mogelijkheid is bijvoorbeeld geld lenen bij Cashbob. Daar kunt een kleine geldlening afsluiten (tot 750 euro). Let u wel op: bij dit soort kleine leningen moet u het bedrag vaak binnen zeer korte tijd weer terugbetalen. Daarnaast moet u er vanuit gaan dat u uiteindelijk duur uit bent. Zie dit soort leningen als een soort voorschot op uw salaris.

Aardige vrienden of familie

Kunt u uiteindelijk toch helemaal nergens terecht voor een lening met BKR? Hebt u er wel eens over nagedacht dat u ook geld kunt lenen bij bekenden of vrienden? Wij begrijpen maar al te goed dat u zich misschien hiervoor geneert. Maar het is het overwegen altijd waard. Misschien helpen zij u maar al te graag uit de brand. Lukt ook dit echt niet en hebt u toch snel geld nodig? Kijkt u dan op onze website bij de linkjes of de advertenties. Soms staan hier toch nog aanbieders tussen die u kunnen helpen.