Een hypotheek met BKR afsluiten is vandaag de dag, lijkt het wel, vrijwel onmogelijk geworden. Dit betreft natuurlijk een lening voor een woning en het gaat niet zomaar om kleine bedragen die een bank u uitleent. Een bank moet zeker kunnen weten dat u de hypotheeklasten kunt betalen en binnen een bepaalde looptijd (meestal veertig jaar) het volledige bedrag weer hebt terugbetaald. Natuurlijk bouwen banken in Nederland wel enig risico in.

Voorwaarden
Deze hypotheken zijn zo speciaal, omdat natuurlijk de hypothekers veel extra’s voor elkaar moeten krijgen om voor u de kastanjes uit het vuur te halen. Want uw omstandigheden zijn totaal niet te vergelijken met consumenten die een schone historie hebben opgebouwd. Het is moeilijk maar niet onmogelijk voor u. Allereerst moet u voldoen aan de voorwaarden. Deze zijn meestal: een vast (gezamenlijk) inkomen hebben. Op dit moment geen schulden meer hebben en alleen de lichtste A codering hebben opgelopen. Dit is de type A1-codering.

Maximaal berekenen
Het is heel erg makkelijk om erachter te komen hoeveel geld u kunt lenen voor een hypotheek. U kunt naar websites van banken gaan of naar die van bekende geldverstrekkers. Zij hebben meestal rekenmodules op de site staan waarop u vier gegevens moet invullen. Aan de hand hiervan kan men berekenen hoeveel u zo ongeveer lenen kunt. De gegevens die u moet invoeren zijn bijvoorbeeld: uw bruto (gezamenlijke) inkomen of dat van uw partner erbij, apart. De hoeveelheid spaargeld die u zelf hebt en eventueel ook in uw woning kunt investeren. Soms moet u ook vermelden of de woning, die u kopen wilt met geleend geld, een nieuwbouwwoning betreft of een bestaande woning. Wij moeten er bij vermelden dat de uitkomst hiervan gebaseerd is op ‘t feit dat u geen negatieve BKR coderingen hebt staan. Wat u werkelijk kunt lenen kunt u opvragen bij de bank of via de links op onze website.

Ook van belang voor u

Het is van belang, voordat u een daadwerkelijke berekening laat doen, om te weten welke codering u zelf hebt. U kunt uw gegevens opvragen via de bank. U vult een formuliertje in, levert deze (samen met een ID-kaart) in bij de medewerker van de bank en betaalt €5,- Vervolgens sturen zij uw aanvraag naar het Bureau Krediet Registratie. Binnen plus minus tien dagen ontvangt u uw gegevens thuis. Tot slot: ga nooit zomaar met iemand in zee. Doet u alleen zaken met bekende bedrijven, organisaties of kredietverstrekkers.