Mobiel abonnement met bkr

Ik heb een telefoon of GSM abonnement en heb een negatief bkr gekregen. Kan ik afgesloten worden?
Nee. Als u al een GSM abonnement hebt en u hebt ondertussen een bkr registratie opgelopen, dan kunt u gewoon uw abonnement uitzitten. Is uw GSM abonnement afgelopen? Het is moeilijk om een nieuw mobiel abonnement met negatieve codering af te sluiten. Als u toch wilt blijven telefoneren met negatief bkr en gewoon met een mobiel abonnement, raden wij u aan een ’sim only zonder bkr registratie’ af te sluiten. Kijkt u daarvoor bij onze linkjes. Daar staan aanbieders van Sim Only abonnement zonder BKR controle.

Kan ik een GSM abonnement afsluiten zonder bkr check?
Ja. U kunt bij sommige telecombedrijven een gsm abonnement zonder bkr check afsluiten. Kijkt u bij onze linkjes rechts op de website voor aanbieders van o.a. sim only abonnementen.

Moet ik meer betalen voor m’n mobiel abonnement als ik een negatieve bkr codering heb?
Waarschijnlijk niet. Dit is bij ons in elk geval niet bekend.

Ik had een telefoon met abonnement waarvan ik de telefoonrekeningen te laat betaalde. Krijg ik nu een probleem met lenen van geld?
Wij kunnen natuurlijk uw gegevens niet inzien. Het hangt er vanaf  of u aanmaningen hebt gekregen, of er is gewaarschuwd voor een notering bij het bkr, hoe vaak het is voorgekomen en of u uiteindelijk alles betaald heeft. Ook moet de provider zelf lid zijn van het brk. U kunt informeren bij het bkr of u een negatieve codering door te laat betalen hebt. Het is zeer onwaarschijnlijk dat u na een keer te laat betalen een bkr notering krijgt. Bent u echter vaker de mist in gegaan met betalen van rekeningen, dan kunt u het bkr vragen hoe het met uw gegevens zit. Probeert u in elk geval de telefoon rekeningen tijdig te betalen en mocht u een aanmaning voor de gsm abonnement krijgen, betaalt u deze ook zo spoedig mogelijk. Problemen door gsm abonnementen komen maar al te vaak voor, dit is niet de schuld van de telecombedrijven. Zij zijn verplicht het betalingsgedrag van consumenten bij te houden. Het is dus inderdaad mogelijk om later problemen te krijgen met het aanvragen van een lening, krediet of hypotheek, wanneer u uw telefoon rekeningen te laat heeft betaald. Toch geld lenen ondanks een A1 codering, A2 codering, A3 codering of een type A4 codering? Lees dit artikel.

Ik wil een sim only abonnement afsluiten zonder bkr registratie. Kan dat?
Ja. Dit is zeker. Wij hebben zelf vernomen dat sommige telecommaatschappijen ook zelfs normale gsm abonnementen zonder bkr beoordeling afsluiten. Bij ons is bekend dat Hi.nl geen bkr check doet. Kijkt u bij onze linkjes voor alle aanbieders.

Waarom houdt het bkr zich bezig met GSM abonnementen?
Om zo uw financiële risico’s zo laag mogelijk te houden. Als blijkt dat het voor u moeilijk is om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen, helpt het bkr u dit te voorkomen. Daarnaast is het voor de betrokken instanties, die gsm abonnementen verstrekken, raadzaam om rekening te houden met de gegevens van het bkr, zodat de financiële risico’s van de aanbieders van mobiele telefonie zo laag mogelijk blijven.

Wordt er ook info over Prepaid telefoons verstrekt?
Nee. Prepaid telefoons worden niet in het bestand opgenomen. In Tiel is daarover niets bekend.

GSM abonnement en procedure?
Wanneer u bij een aanbieder van mobiele telefonie een abonnement afsluit, zal de verstrekker van dit gsm abonnement deze gegevens bij het bkr melden. U staat dus vanaf dat moment in het bestand te Tiel, totdat uw abonnement is beëndigd. Daarna gaat de bewaarperiode pas in; ‘t bkr informeert dan nog 5 jaar over het mobiel abonnement. Na deze periode zullen uw gegevens automatisch verdwijnen.

Ik weet voldoende. Terug naar alle vragen.
Sim only abonnement afsluiten?