Steeds vaker komen mensen in de schulden. Consumenten die jarenlang eigenlijk meer leenden dan goed voor hen was, met een verkeerde hypotheek werden opgescheept of door een ontslag leningen niet meer op tijd konden afbetalen en aflossen. Tegenwoordig lijkt het wel alsof iedereen ‘geld lenen zonder BKR toetsing’ moet aanvragen, omdat op een normale manier lenen er niet meer in zit. In dit artikel proberen wij u, er van uitgaande dat u toch wilt proberen om een lening aan te vragen, enkele handvatten aan te reiken. Zodat u weet waar uw mogelijkheden liggen.

Kan het echt?
Vaak krijgen wij de vraag te horen of het nog echt mogelijk is, dat wat teksten in advertenties op het internet pretenderen te kunnen regelen voor u: ondanks een negatief BKR toch geld lenen. Enkele jaren geleden kon dat nog gemakkelijk, maar tegenwoordig is het haast onmogelijk om kredietverstrekkers of banken zo ver te krijgen dat ze toch met u in zee durven te gaan. Het lijkt erop dat u nu via andere wegen moet proberen om aan geld te komen. Zo wezen wij onze bezoekers in onze artikelen al eens op het feit dat misschien ook vrienden en familie een steentje willen bijdragen. Wij begrijpen dat het niet eenvoudig is om hen dit te vragen, maar wanneer u voorstelt om een redelijke rente te betalen over het geleende bedrag willen zij wellicht u graag helpen. Misschien als het goede vrienden zijn, dat ze zelfs willen uitlenen zonder dat daar een vergoeding tegenover staat?

Minimaal lenen is mogelijk

Heeft u een grote geldlening nodig? Of gaat het in uw geval maar om enkele honderden euro’s?
Is dat laatste het geval, dan zou u kunnen proberen om een minilening of een microkrediet aan te vragen. Op onze website staan verwijzingen naar deze aanbieders, als u goed oplet. Probeert u het eens via hen. Let wel op: het kost u vaak meer dan dat het u oplevert. Ook zijn de looptijden van dit soort producten kort. Binnen een maand weer terugbetalen is meestal gangbaar. Hoe het ook zij: het is een goed alternatief voor wanneer u dringend een beetje kapitaal nodig hebt. Maar het blijft uitkijken. Want uiteindelijk kost het u gewoon veel geld en wanneer u eenmaal vaker naar dit soort mogelijkheden grijpt, gaat het u steeds meer kosten. Wij hopen tenslote dat u verstandig omgaat met uw financiƫn en dat u iets aan onze informatie hebt gehad.