Iedereen wil op een bepaald ogenblik wel eens geld lenen. Misschien beschikt u aan het einde van de maand over niet voldoende kapitaal om al uw kosten te betalen of misschien heeft u geld nodig voor de aankoop van  bijvoorbeeld een auto of wie weet zelfs een huis. Geld lenen is vandaag de dag eigenlijk zeer eenvoudig mogelijk. U heeft als kredietnemer ook een legio aan mogelijkheden om op erg korte termijn geld te lenen, maar is het ook mogelijk om geld te lenen met een negatieve bkr notering? Het is immers geen geheim dat een BKR codering er probleemloos voor kan zorgen dat het zeer moeilijk wordt om een lening af te kunnen sluiten, laat staan om snel een geleend bedrag ter beschikking te kunnen hebben.

Geld lenen met negatieve bkr wordt dus lastig, echter zijn er wel wat mogelijkheden. Veel hangt af van het bedrag dat u wenst te lenen. Gaat het om een zeer klein bedrag om gewoon de maand mee door te komen en heeft u met andere woorden voldoende aan een bedrag van zo’n 500 à 1000 euro, dan kunt u daarvoor een beroep doen op de mini lening. Een mini lening is waarschijnlijk de eenvoudigste manier om direct geld te lenen zonder BKR, al is het bedrag natuurlijk beperkt en zijn de kosten alles behalve min. Het direct lenen zonder BKR wanneer het gaat om grote bedragen is een stuk moeilijker.

In bovenstaand geval zult u hoe dan ook een beroep moeten doen op een financiële instelling. Voor het toekennen van een grote lening (zonder BKR) zal er in ieder geval altijd een onderzoek naar uw financiële situatie plaatsvinden. Het spreekt voor zich dat dit onderzoek tijd kost en u dus altijd rekening dient te houden met een bepaalde aanvraagperiode. Direct lenen zonder BKR is dus perfect mogelijk, maar sterk afhankelijk van het bedrag dat u wenst te lenen. Wellicht is het verstandiger en sneller om een beroep te doen op familie leden welke u wellicht graag en snel uit de brand helpen.

Om met spoed geld te lenen met BKR kunt u er op rekenen dat een gewone Nederlandse bank uw aanvraag zal weigeren. Met spoed een geldlening  afsluiten is niet alleen uitsluitend mogelijk bij een financiële instelling die niet bij het BKR is aangesloten, u zult er eveneens rekening mee moeten houden dat ook het bedrag dat u wenst te lenen een zeer aanzienlijke rol speelt. Met spoed geld lenen met BKR is in het beste geval dan ook uitsluitend mogelijk wanneer het gaat om een klein bedrag dat, bijvoorbeeld door middel van een mini krediet verstrekt kan worden. Hou er in ieder geval rekening mee dat geld dat wordt geleend altijd terugbetaald dient te worden, en dat geld lenen met een BKR codering misschien niet meteen voor de hand liggend is.