Vroeger was dit betaalmiddel uniek in zijn soort. Mensen, voornamelijk uit de elite, konden het zich veroorloven om geld uit te geven voor vakanties, luxegoederen en andere zaken, om pas daarna terug te betalen met eigen geld. Met dit betaalmiddel werden op den duur de deuren geopend die eerder gesloten leken voor ‘normale’ mensen. Al snel leefden zij op stand, met het geld van een ander, maar het terugbetalen daarvan bleek in veel gevallen al snel een groot probleem. Mensen kregen schulden, door eigen schuld, maar kon men hen dit wel kwalijk nemen? Tegenwoordig gebruiken mensen de creditcard nog steeds vaak, hetzij niet iedereen meer gebruik hiervan mag maken. Heeft men namelijk moeite met terugbetalen en achterstanden, dan is de kans groot dat er een BKR registratie aan vastgekoppeld wordt. Een creditcard aanvragen zonder dat er BKR toetsing wordt gedaan is nauwelijks meer mogelijk. Maar….

Zonder toetsing toch aanvragen?
Er zijn nog wel instanties bij wie dit mogelijk is. Hetzij u voldoet aan bepaalde eisen. Hieronder beschrijven wij de partijen bij wie het, op dit moment, nog mogelijk schijnt te zijn.
Schijnt. Want voor hoe lang nog is de vraag, aangezien het AFM graag ziet dat deze vorm van geld lenen niet meer mogelijk is bij mensen die al geldproblemen hebben. Wij willen u ook vooral niet nog meer in de problemen helpen. Weest u zich bewust van uw mogelijkheden en onmogelijkheden. Kunt u werkelijk nog meer leningen aangaan en ook alles, bijvoorbeeld, binnen een jaar weer terugbetalen? Zijn er andere mogelijkheden om veilig aan geld te komen?

Ingetrokken vanwege achterstand
Is uw kaart ingetrokken vanwege een achterstand? Hebt u deze inmiddels al wel weer terugbetaald? Dan kunt u bij de volgende organisaties er opnieuw een aanvragen. Waarschijnlijk zijn er nog meer verstrekkers van dit soort creditcards, misschien kunt u zelfs informeren bij uw bank.

– Moneybookers – prepaidkaart

Geheel zonder toetsing kunt u bij hen eentje aanvragen. Natuurlijk op eigen risico, wij zullen mensen nooit stimuleren geld te lenen. Wat betaalt u? U moet op jaarbasis €10,- betalen voor de pas. U hebt online en zelfs offline inzage in uw administratie.
– Creditcardacties
Deze website legt zichzelf geheel uit. Er staat een overzicht met allerlei aanbieders en uitgebreide informatie. Via onze website kunt u wellicht, kijkt u bij de links op de site, deze aanbieder vinden. Wij hopen dat onze informatie u weer een eind op weg heeft geholpen en wensen u succes.