Als je een auto wilt huren in het buitenland heb je een creditcard nodig als aanbetaling en borgstelling. Maar hoe doe je dat nu als je geen creditcard hebt vanwege je BKR status? Een veel gestelde vraag waar tegenwoordig een redelijk eenvoudig antwoord op is te vinden.

Gelukkig is de oplossing redelijk eenvoudig en zeer aan te raden! Tegenwoordig kan je creditcards krijgen welke prepaid zijn. Je stort hier dus een bedrag op en dat bedrag kan je gewoon gebruiken als aankoopmiddel. Zo heb ik zelf ook een prepaid creditcard van Neteller, een online e-wallet waar dus geld op staat. Uiteraard kan ik alleen maar uitgeven wat er op de kaart aan tegoed staat, je kunt niet rood staan.
Bedenk je eens de voordelen van de prepaid creditcard, geen hoge woekerrentes van tot wel 20% en toch het betaal gemak van een creditcard, zoals bijvoorbeeld die borgstelling bij de autoverhuurder. Huur geen auto bij de Hertz, want die accepteren dit soort creatieve oplossingen niet maar in 9 van de 10 gevallen werkt het dus wel.

Eigenlijk is het best vreemd dat de Nederlandse banken je geen prepaid creditcard willen verstrekken, in het buitenland is dit namelijk redelijk normaal. Zij willen natuurlijk profiteren van de hoge rentes welke zij hanteren. Je zult dus voor je creditcard zonder bkr check naar het buitenland moeten gaan, maar in deze internet wereld is dat inmiddels erg eenvoudig geworden. Daar waar de Nederlandse banken normaliter een BKR toetsing zullen uitvoeren hoef je met een prepaid card geen inkomsten bewijs te overleggen. Vandaar ook zal de aanvraag snel en zonder problemen verlopen.

Ga gerust op zoek naar je creditcard zonder bkr toetsing, er zijn redelijk wat aanbieders maar kijk wel even goed welke kosten in rekening worden gebracht. Zo kan het zogenaamde pinnen van je creditcard duur zijn, dus dat is geen goed idee, maar gewoon betalen in een restaurant is normaliter kosteloos. Uiteraard zal je wel een echte kaart moeten aanvragen, geen virtuele. Er zijn virtuele creditcards beschikbaar maar deze kan je alleen online gebruiken en de autoverhuurder wil toch echt dat plastic kaartje in handen hebben om een aanbetaling te boeken via zijn creditcard machine.

Neem eens een kijkje op onze website voor meer informatie over BKR en wat er nog steeds allemaal mogelijk is.