Ik heb nooit geld geleend, heb ik dan geen bkr?
Zo’n 11 miljoen mensen zijn bekend bij het BKR. Als u een krediet hebt afgesloten of een GSM abonnement, dan bent u bekend bij het BKR. Dit doet het BKR om ervoor te zorgen dat u zich niet in de schulden werkt. In feite helpt het BKR u juist alleen maar, evenals de organisaties die zich bij het BKR hebben aangesloten. Kijk ook bij bkr verwijderen!

Welke bedrijven melden mij aan bij het BKR?
U kunt de bureau krediet registratie verzoeken om de gegevens in te kunnen zien. U kunt dan zien welke organisaties u hebben aangemeldt.

Welke bedrijven controleren of ik een bkr registratie heb?
Momenteel zijn er zo’n 230 organisaties die de gegevens kunnen opvragen. Er zijn echter wel voorwaarden. Zo moet een organisatie die bkr gegevens wil opvragen bedrijfsmatig actief zijn op ‘t gebied van krediet-verlening. Aan natuurlijke personen.

Ik heb een foute bkr codering gekregen. Wat kan ik doen?
Hebt u uw gegevens kunnen bekijken en bent u van mening dat deze gewoon onjuistheden bevatten? Bespreek dit eerst met de deelnemer die u heeft aangemeldt bij het bkr. Komt u er dan nog steeds niet uit? Leg dan uw zaak voor aan de geschillencommissie bkr. U kunt bellen met de geschillencommissie tussen 8.30 en 17.00 uur via 0900 – 257 84 35 (€ 0,15 per minuut). Bkr verwijderen?

Hoe kan ik er achterkomen of ik een negatief bkr heb?
U kunt bij elke bank in Nederland een aanvraagformulier aanvragen, invullen en opsturen. Neemt u wel een geldig ID bewijs mee, alsmede €4,50- (2009). Dit zijn de kosten om inzage te kunnen doen. U kunt ook bellen op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur via  0900 – 257 84 35. Dit telefoonnumer kost u 0,15 eurocent per minuut.

Welke gegevens heeft de bkr van mij?
1. Persoonsgegevens: geboortenaam, voorletter(s), Geboortedatum, Adres, Woonplaats. 2. De gegevens uit uw overeenkomst: bijvoorbeeld het geleende bedrag of het bedrag dat u max. kunt lenen. Ook het soort overeenkomst en wanneer deze daadwerkelijk is beïndigd.

Ik weet voldoende. Terug naar alle vragen.