Mensen ontlopen negatieve BKR registraties
27 september 2011 / Het BKR -die organisaties welke zich in Nederland als deelnemer bij deze instantie hebben aangesloten en hen informeert over de leningen en kredieten die mensen afsluiten- heeft deze maand bij de Tweede Kamer erop aangedrongen om een meer transparante wetgeving in te voeren. Het is nu nog steeds onduidelijk hoe ver de registratie van schulden mag gaan. Men is bang dat de huidige regels m.b.t. het BKR (en een eventuele negatieve BKR registratie en alles wat daaruit voortvloeit) mogelijk de privacy van geregistreerden kan aantasten.

<< Geld Lenen met negatief BKR
Wilt u toch geld lenen met negatief BKR? Een BKR lening is in veel gevallen nog steeds mogelijk, leest u het artikel over Geld Lenen met BKR.>>

Toename schulden en BKR registraties
De financiele Telegraaf schrijft dat volgens het BKR een grote toename is van burgers met een negatieve BKR registratie of een grote kans op het krijgen van een negatief BKR, aangezien steeds meer huishoudens kampen met schulden en/of problemen met betalen. Daarom is het noodzakelijk dat het BKR toch meer vrijheden krijgt.

Wat wil het BKR nu precies veranderen?
Sp!ts meldde dat wanbetalers nog steeds lang niet altijd in het systeem van het BKR kunnen komen te staan. O.a. particulieren die geld schulden hebben bij een energiebedrijf, bij de Belastindienst of bij woningbouwverenigingen ontlopen een BKR registratie. Daardoor kunnen bijvoorbeeld kredietverstrekkers en banken niet altijd beoordelen of een aanvraag voor een lening of een krediet veilig is voor zowel de aanvrager als voor de geldverstrekker. Nog steeds kunnen, volgens het BKR te Tiel, huishoudens met behoorlijk grote geldschulden geld lenen. Terwijl ze normaal gesproken een negatieve BKR registratie hadden moeten krijgen.

‘BKR-registratie-gevallen’ in 2012 naar dieptepunt?
BKR Feit: in 2011 is het aantal mensen dat een BKR-registratie heeft nu al met bijna 10% gestegen. Zo’n 119.000 huishoudens en waarschijnlijk nog veel meer burgers staan negatief geregistreerd bij het BKR. ‘BKR Lenen’ hoopt dat het hierbij blijft, maar houdt rekening met een doorgaande lijn in 2012 en extra veel interesse voor BKR leningen; “mensen moeten helaas geld blijven lenen om zo hun rekeningen te kunnen betalen. Een BKR lening (beetje geld lenen met BKR kan bijvoorbeeld met een Flitskrediet) helpt echter maar tijdelijk en dit soort BKR leningen zijn niet goedkoop, waardoor mensen zich misschien nog verder in de schulden werken.”

Over welke BKR problemen/vragen kunnen wij u informeren?
Hebt u na het lezen van dit nieuwsartikel nog vragen over het BKR? Kijkt u dan eens bij dit overzicht waarop alle soorten vragen (met daarbij antwoorden) over het BKR en geld lenen met BKR staan gerangschikt. Wij geven geen advies, bemiddelen niet en verstrekken geen leningen.